6 december 2022
onsdag, 13 november 2013 17:02

Wallenstam bygger mer i Älta

Skrivet av 
alt
Wallenstam byggstartar tre punkthus med 129 hyresrätter i Älta.

 

Nu har Wallenstam inlett byggnationen av projektet Svanhöjden med 129 hyresrätter i vid Oxelvägen i Älta, Nacka. Bostäderna byggs i tre punkthus om åtta våningar och de beräknas vara klara för inflyttning under 2015.

 

– Vi vill bidra till ett Älta med varierat kvalitetsboende med klimatsmarta och moderna bostäder mitt emellan storstad och natur. Tillsammans med kommunen ser vi mycket goda möjligheter till god stadsutveckling och fler attraktiva bostäder, säger vd Hans Wallenstam.

 

I samarbete med Nacka kommun har Wallenstam tagit fram visionen, "Ännu mera Älta 2025" som har sin utgångspunkt från Ältabornas förslag och synpunkter. Syftet med visionen är att skapa en tydlig målbild för den framtida utvecklingen av Älta.

 

– Jag ser framtidens Älta som ett trivsamt, aktivt område med fler bostäder samt en utökad service, trygghet och gemenskap. Min ambition är att vi inom ett par år ska kunna skapa möjligheter för ytterligare 1 000 bostäder som en del i visionen ”Ännu mera Älta”. Det ger förutsättningar för att förbättra servicen i Älta med både idrott och handel, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

 

Wallenstam äger sedan januari 2009 fem fastigheter med drygt 500 lägenheter i Älta. Våren 2010 påbörjades den första nybyggnationen i Älta med 73 hyresrätter i projektet Södra Strandparken, en nybyggnation som under förra året prisades med Nacka stadsbyggnadsutmärkelse.