6 december 2022
onsdag, 13 november 2013 17:08

Alecta och SSM köper Trubaduren av Skanska

Skrivet av 
alt
Alecta och SSM köper av Skanska ett projekt i Solna om 280 bostäder.

 

Alecta och SSM Bygg & Fastighets AB har genomfört sitt andra fastighetsförvärv inom ramen för bolagens gemensamt ägda bolag. Fastigheten som förvärvats är Kv Trubaduren i Solna. Säljare är Skanska Fastigheter Stockholm och tillträde sker den 1 december 2013. Projektet omfattar cirka 18 700 kvm BTA och innehåller cirka 280 lägenheter. Affären genomfördes i direktkontakt mellan köpare och säljare. I denna process företrädde Falkenborn Advokatbyrå SSM.

 

Det var 2011 som SSM och Alecta inledde ett samarbete för att gemensamt investera i fastigheter och utveckla bostadsprojekt. Kv Trubaduren är det andra förvärvet som sker inom samarbetet. Sedan tidigare äger bolagen fastigheten Rosteriet i Liljeholmen bestående av 225 lägenheter. Säljstart för Rosteriet genomfördes nyligen och resulterade i att cirka 70 procent av bostäderna nu är bokade.

 

Kv Trubaduren ligger i Solna och är en del av området Ingenting. Projektet som kommer att kallas The Lab innehåller ca 280 lägenheter fördelade i tre huskroppar. Projektnamnet syftar bland annat på den verksamhet som Statens Bakteriologiska Laboratorium (SBL) tidigare bedrev i området. SBL:s byggnader ritades av Gunnar Asplund och är sedan 1993 ett byggnadsminne. Storleksmässigt kommer bostäderna att vara 2-4 rok och ligga inom spannet 35-90 kvm. Säljstart av projektet kommer preliminärt att ske under februari 2014 och byggstart är planerad till det tredje kvartalet 2014.