21 mars 2023
tisdag, 10 december 2013 21:20

Lisa Wistrand stärker White

Skrivet av 
alt

                                                                                                            

Lisa Wistrand (bilden) är en av landets främsta experter på stadsutveckling med människan i centrum – och särskilt ur barnens perspektiv. Efter drygt sju år på stadsbyggnadskontoret i Göteborg har hon nu tagit steget över till White.

 

–Här jobbar jag med ett helikopterperspektiv genom hela kedjan från tidiga planeringsskeden till att arbeta med befintliga miljöer. Jag tror att jag kan skapa stor nytta för staden som helhet även nu, säger Lisa Wistrand.

 

Lisa Wistrand, 30, är utbildad kulturgeograf och visste tidigt att det var stadsutveckling hon ville jobba med. Hur staden organiserar sig, hur människor förhåller sig till en plats, hur vi rör oss genom våra miljöer – den sortens frågor har alltid fascinerat henne.

 

Som praktikant kom hon till stadsbyggnadskontoret i Göteborg och fick arbeta med lokala program för de olika stadsdelsnämnderna, programmen var en del av Göteborgs stads översiktsplan. Efter färdig magisterexamen var Lisa redan anställd på kontorets strategiska avdelning där hon jobbade med flera olika stadsbyggnadsstrategiska frågor t.ex. näringslivsutveckling.

 

– Jag är jätteglad över att Lisa börjat hos oss. Hon har ett väldigt högt anseende och förtroende i branschen. Med henne i laget kan vi skapa ännu bättre lösningar för framtiden, säger Johan Lundin, kontorschef på White i Göteborg.