1 december 2023
torsdag, 12 december 2013 22:47

ByggVesta byggstartar i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 

 

alt
ByggVesta ska uppföra 204 energisnåla lägenheter i Norra Djurgårdsstaden.

 

På måndag den 16 december byggstartar ByggVesta kvarteret Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Kvarteret omfattar 204 energisnåla lägenheter, varav 113 är studentbostäder enligt ByggVestas unika studentbostadskoncept.

 

Första spadtaget tas klockan 11 av stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius. Hon säger:

– Vi har ett gemensamt ansvar för att hålla en hög takt i bostadsbyggandet och för att det byggs bostäder för alla. Därför är jag extra glad över att vi nu sätter spaden i jorden för 113 studentbostäder i Norra Djurgårdsstaden.

 

Studentlägenheterna byggs enligt ByggVestas väl beprövade studentboendekoncept. Hög kvalitet, riktiga kök, gemensamhetsutrymmen och möjlighet till delade kontrakt i de större lägenheterna är några utmärkande drag för ett bra studentboende.

 

Djurgårdsstaden är utsett till ett av Stockholms nya miljöprofilområden efter Hammarby Sjöstad. Visionen är att Norra Djurgårdsstaden ska vara en ”Miljöstadsdel i världsklass”. Enligt Cecilia Wallin, projektledare på ByggVesta, ligger projektet väl i linje med stadens ambition. Hon säger:

 

– Vårt projekt ligger långt framme i måluppfyllelse. Här förenas höga miljömål och biologisk mångfald med hyresrätter och studentboende i världsklass.ByggVesta ska bygga 204 energisnåla lägenheter, i Norra Djurgårdsstaden.