29 april 2024
måndag, 13 januari 2014 19:59

Rusning till Masthusen i Malmö

Skrivet av 
alt

Alltfler hyresgäster flyttar in i Diligentias Masthusen i Västra Hamnen, Malmö.

 

Runt om och på Masttorget i Västra hamnen i Malmö är det från och med nu mer liv och rörelse. Sedan tidigare arbetar över 1 000 personer i Masthusen, och från och med årsskiftet finns ytterligare drygt 250 personer hos Kronofogden, Cymko, Softronic och Previa i Diligentias nya hus. Under hösten ska ytterligare ett nybyggt hus vid torget stå klart. I detta öppnar Attendo ett vårdboende samt Frösunda AB ett LSS-boende. I markplan ska gymmet Fitness24seven husera, och erbjuda enskild- och gruppträning för alla som arbetar, handlar och bor i området, dygnet runt.

 

I Nordens första hållbarhetsklassade stadsdel – en blandad stad med kontor, boende, handel och samhällsservice står nu Masttorget 6 klart med BREEAM-betyget ”excellent” och den högsta hållbarhetspoäng som tilldelats en svensk fastighet. Huset är näst intill fyllt med kontorshyresgäster som vill sitta hållbart, nytt, ljust och havsnära. Återstår gör ett kontor om 300 kvm högst upp i huset med takterrass och en magnifik utsikt.

 

– Samtliga företag som vi kontrakterat inom Masttorget 6 är starka varumärken. Några står för samhällservice medan andra verkar på den privata marknaden. Vi ser med stor entusiasm fram emot att leverera riktigt attraktiva lokaler till dessa framgångsrika verksamheter. Jag vet att flera av våra nya kunder dessutom har expansionsplaner, vilka vi givetvis hoppas få hjälpa dem med, säger Andreas Ivarsson, Diligentias Malmöchef.