29 april 2024
måndag, 20 januari 2014 19:16

Nordika tar in 550 Mkr

Skrivet av 
alt

Nordikas vd och grundare – Jonas Grandér.

 

Nordika Fastigheter AB utökar ägarkretsen och tar in 550 Mkr i nytt eget kapital till Nordika 2. Kapitalanskaffning till Nordika 2 har genomförts på kort tid och ägarkretsen har utökats med ytterligare en svensk institution.

 

– Det har varit skönt för oss att lösa kapitalfrågan i ett tidigt skede då vi börjar närma oss att vara fullinvesterade med ett sammantaget portföljvärde om 1,2 miljarder i vår nuvarande struktur. Genom att lösa kapitalfrågan har vi säkerställt en fortsatt investeringskapacitet under kommande år. Vi håller strukturen öppen ett tag till för 1-2 ytterligare ägare. Målsättningen är att nå ett totalt eget kapital om 750 mkr till 1 miljard vilket ger en total förvärvskapacitet om ytterligare 3-4 miljarder. Att kapitalresningen gått så pass smidigt tror vi i huvudsak beror på det starka resultatet vi levererat samtidigt som vi selektivt byggt upp en attraktiv portfölj med solida kassaflöden och bra riskspridning säger Nordikas vd och grundare – Jonas Grandér.

 

Strategin för Nordika 2 kommer följa den investeringsfilosofi som nuvarande struktur har haft med en blandning av fastigheter med långa avtal och god kvalité samt fastigheter som kräver mer aktiv förvaltning.

 

För att hantera förvaltning och administration har organisationen utökats och teamet består nu av 7 heltidsanställda. I och med starten av Nordika 2 kommer transaktions- och uthyrningssidan stärkas upp med ytterligare nyanställningar.