3 maj 2024
tisdag, 28 januari 2014 20:45

Samråd för ett utbyggt Backa

Skrivet av 
alt

Backa i Göteborg förtätas. Illustration: Erséus arkitekter.

 

Nu planeras utveckling av Selma Lagerlöfs torg i Backa, Göteborg, med bland annat 800 nya bostäder och en ny idrottshall. Och det är bara början. När stadsarkitekt Björn Siesjö på onsdag klockan 13 tar täten för en vandring runt Selma Lagerlöfs torg är det startskottet för en långsiktig komplettering och förtätning utmed Litteraturgatan och en del av Skälltorpsgatan.

 

– Hela Selma Lagerlöfs torg är ett kraftsamlingsområde i vår strategi för utbyggnadsplanering, säger planarkitekten Carolina Grabowska på stadsbyggnadskontoret.

 

Detaljplanen är den första etappen i en mer omfattande och övergripande utbyggnad som i och med onsdagens stadsvandring nu går ut på samråd. Under samrådstiden, som pågår sex veckor och avslutas den 11 mars, uppmanas alla intresserade att ta del av förslaget, ställa frågor och skicka in sina synpunkter.

 

– Vi räknar med 550-600 lägenheter i flerbostadshus, 35 radhus och dessutom cirka 200 ungdoms/studentlägenheter, säger Carolina Grabowska.

 

Byggandet av en ny idrottshall prioriteras för att kunna stå färdig före de nya bostäderna som väntas vara inflyttningsklara från 2017. Idrottshallen kommer att ”kläs” med ungdoms- och studentlägenheter enligt ett nytt koncept som Backa kan bli först i landet med att genomföra.