2 maj 2024
tisdag, 28 januari 2014 20:47

Rezidor växer stort

Skrivet av 
alt

Wolfgang M. Neumann, vd och koncernchef för Rezidor.

 

Rezidor Hotel Group avslutade 2013 med totalt 32 nya hotellavtal (6 400 rum) och 14 hotellöppningar (3 300 rum). Enbart under fjärde kvartalet avtalades om fyra nya hotell med 2 150 rum. Dessutom öppnades fyra hotell med 950 rum.

 

– Vi har uppnått vårt mål för nya hotellavtal och fortsatt att växa ”asset-light” genom managementavtal på tillväxtmarknader och valda fokusländer. Av de nytecknade avtalen återfinns 75 procent i våra viktigaste regioner och destinationer, med en bra balans mellan våra kärnvarumärken Radisson Blu och Park Inn by Radisson, säger Wolfgang M. Neumann, vd och koncernchef för Rezidor.

 

Av de nytecknade rummen återfinns 35 procent i omvandlade eller ej färdigställda hotell som enligt planerna ska öppnas inom de närmaste 18 månaderna. En noggrann sammanställning i samband med årsslutet visar att Rezidors nuvarande pipeline innehåller 19 500 rum under utveckling.

 

– Vi har analyserat vår pipeline av rum under utveckling, och gjort väl övertänkta justeringar i linje med vår strategi och vårt kommersiella tillvägagångssätt, säger Elie Younes, SVP och chef för koncernutvecklingen på Rezidor.

 

Trenden för antalet nyöppnade hotell dämpades något under året. Detta på grund av Rezidors fokus på tillväxtmarknader, där det är vanligare att byggprojekt försenas. Bland de viktigaste hotellöppningarna var Radisson Blu Hotel i stadsdelen Pera i Istanbul i Turkiet, Radisson Blu Hotel i Maputo i Mocambique, och Radisson Blu Paradise Resort & Spa i Sotji i Ryssland.

 

– Med totalt fem hotell i Sotji med omnejd är vi väl förberedda inför vinter-OS 2014. Detta kompletterar vår växande närvaro i Moskva, där vi nyligen slöt avtal med två nya kongresshotell med över 1 000 rum, säger Elie Younes.