2 maj 2024
onsdag, 29 januari 2014 14:42

Index satsar stort på äldreboende i USA

Skrivet av 
alt

Bjarne Borg, medgrundare och CEO på Index Investment LLC.

 

Svenska bostadsutvecklaren Index International fortsätter sin ambitiösa expansionsplan på den nordamerikanska fastighetsmarknaden. Nu meddelar bolaget ett samarbete med Floridabaserade Watercrest Senior Living Group om att gemensamt utveckla seniorboenden över hela USA. Avtalet är initialt värt 3,2 Mdr kr.


Watercrest Senior Living Group har specialiserat sig på seniorboenden på den nordamerikanska marknaden, en marknad som just nu har en dramatiskt ökad efterfrågan.

– I vårt uppdrag som bostadsutvecklare ingår även äldreboenden. När vi beslutade oss för att satsa på seniorboenden i USA träffade vi många tilltänkta partners. Med Watercrest Senior Living Group får vi en partner som överensstämmer med vår verksamhetskultur, säger Bjarne Borg, medgrundare och CEO på Index Investment LLC.

– Partnerskapet med Index ger oss en möjlighet att snabbt reagera på den otroliga efterfrågan på seniorboenden med nya och innovativa samhällen, säger Marc Vorkapich, vd för Watercrest Senior Living Group. Nu höjer vi kvalitetsribban genom att kunna betjäna fler seniora hyresgäster och skapar större möjligheter för såväl nuvarande som framtida medarbetare.

Samarbetet med Watercrest Senior Living Group ingår i den nya affärsplan där Index har beslutat sig för att expandera sin roll som bostadsutvecklare och fokusera på att producera hyreslägenheter i Sverige och Nordamerika.