2 maj 2024
torsdag, 30 januari 2014 19:45

SF Bio öppnar stort på Götaplatsen

Skrivet av 
alt

Wallenstams fastighet på Götaplatsen 9 välkomnar SF Bio.

 

I mitten av 2015 får Göteborgarna en ny biograf på Götaplatsen. Wallenstam har tecknat ett femtonårigt avtal med SF Bio och en modern biograf med den senaste tekniken kommer att flytta in på Avenyn vid Götaplatsen 9. Biografen kommer att ha tre salonger med totalt 232 platser. Det blir en så kallad Arthousebiograf med fokus på kvalitetsfilm och kommer att erbjuda en repertoar som kompletterar utbudet på Filmstaden Bergakungen och Biopalatset.

 

– Vi är glada att kunna välkomna SF Bio till Götaplatsen och Avenyn. En biograf här går helt i linje med vår Avenyvision och strävan efter att göra hela Avenyområdet till en attraktiv och levande plats. Just stråket kring Götaplatsen har redan idag fokus på konst och kultur, så en biograf blir ett perfekt komplement till det nuvarande utbudet, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

 

Lokalen på Götaplatsen har en total yta på cirka 1 000 kvm och kommer att genomgå en omfattande ombyggnation som även inkluderar en tillbyggnad på framsidan. I anslutning till bion ska en restaurang och ett kafé öppnas.

 

– Göteborg växer, och vi har sedan en tid känt av att vi har för få salonger för att kunna ta emot alla som vill gå på bio- speciellt på helgerna. Nu får vi både möjlighet att öka kapaciteten och visa fler föreställningar i Göteborg. Läget är också mycket bra, centralt mitt i Göteborgs kulturella hjärta, säger Maria Skoglund, vd på SF Bio.