29 april 2024
onsdag, 12 februari 2014 11:28

Oscar Properties förkortar anmälningsperioden

Skrivet av 
alt
Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

 

Till följd av stor efterfrågan har styrelsen för Oscar Properties Holding AB (publ) (”Oscar Properties” eller ”Bolaget”) och dess huvudägare Oscar Engelbert (”Huvudägaren”) beslutat att förkorta anmälningsperioden i den institutionella delen av det pågående erbjudandet om teckning och förvärv av stamaktier i Oscar Properties (”Erbjudandet”).

 

Efterfrågan inom ramen för den institutionella delen av det pågående Erbjudandet har varit stor och Oscar Properties väljer därför att förkorta anmälningsperioden i denna del av Erbjudandet till den 12 februari 2014

 

Anmälningsperioden inom ramen för erbjudandet till allmänheten förkortas inte.

 

Erbjudandet består av ett erbjudande till allmänheten i Sverige och ett erbjudande till institutionella investerare. Priset i Erbjudandet är 30 kronor per stamaktie och omfattar högst 10 000 000 stamaktier. Det totala värdet på Erbjudandet uppgår till 300 mkr varav 124,6 Mkr avser nyemitterade stamaktier och 175,4 Mkr avser befintliga stamaktier.

 

Efterfrågan från institutionella investerare i Erbjudandet har varit stor och Bolaget har, i samråd med och efter rekommendation från Carnegie och Swedbank, beslutat att förkorta anmälningsperioden inom ramen för den institutionella delen av Erbjudandet till den 12 februari 2014 klockan 17:00 istället för den 13 februari 2014. Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige förkortas inte. Anmälan ska inom ramen för denna del av Erbjudandet ske senast den 12 februari 2014 klockan 17:00.

 

Utfallet av Erbjudandet beräknas offentliggöras den 14 februari 2014 och beräknad första handelsdag med Bolagets stamaktier på NASDAQ OMX First North Premier är den 17 februari 2014, under kortnamnet "OP".

 

Om Oscar Properties

Oscar Properties grundades 2004 av Oscar Engelbert med visionen att skapa moderna bostäder så unika att människor aktivt skulle söka sig till dessa vid valet av nytt boende. Modern design och arkitektur med utgångspunkt i varje enskild byggnads historia, förenat med ett unikt utbud av kringtjänster baserat på en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i verksamheten.

 

Gruppen har sedan start utvecklat och sålt bostadsfastigheter för cirka 3,5 Mdr kr och producerat cirka 600 bostäder i Stockholm, genom konvertering eller nyproduktion. Projektportföljen uppgår till cirka 1700 bostäder, varav Oscar Properties andel är cirka 56 procent. Den pågående produktionen utgör cirka 360 bostäder.

 

Bolagets preferensaktier handlas på NASDAQ OMX First North Premier och dess Certified Adviser är Avanza Bank.