29 april 2024
lördag, 22 februari 2014 20:39

Fler studentbostäder på Lappis

Skrivet av 
alt

Lappkärrsberget förtätas. Illustration: Murman Arkitekter.

 

Den 6 mars väntas stadsbyggnadsnämnden i Stockholm besluta att godkänna detaljplanen för fastigheterna Filosofen 2-9 på Lapp-kärrsberget (Lappis). Detaljplanen gör det möjligt för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) att bygga ytterligare 742 studentbostäder.

 

– Lappis är ett fantastiskt bostadsområde för Stockholms studenter. Det har varit en lång process och nu ser vi fram emot en godkänd detaljplan för utbyggnaden. Med dagens höga byggpriser blir det dock en stor utmaning att få ekonomin att gå ihop, trots att vi bygger på egen mark, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

 

Lappkärrsberget är med sina mer än 2 200 studentbostäder Stockholms största studentbostadsområde och uppfördes under perioden 1968-70. Merparten, 1 800 av bostäderna, ritades av arkitekt Hans Borgström.

 

Den nya bebyggelsen fördelar sig på totalt 18 nya byggnader, varav åtta om tre till fem våningar, friliggande eller ihopkopplade med befintliga huskroppar, fyra punkthus om 8-12 våningar i områdets nordöstra del samt ett lamellhus om 5-7 våningar i områdets norra del, bestående av sex sammankopplade huskroppar.