19 april 2024
lördag, 08 mars 2014 16:04

Hemfosa allt närmare börsen

Skrivet av 
alt
Jens Engwall, vd Hemfosa.


Styrelsen för Hemfosa Fastigheter AB har erhållit godkännande från Nasdaq OMX Stockholms bolagskommitté om upptagande av bolagets aktier till handel under bland annat förutsättning att spridningskravet för aktierna uppfylls. Ägarspridningen ska ske genom en kombinerad nyemission och försäljning av befintliga aktier.

 

Erbjudandet, som totalt omfattar drygt 34,5 miljoner aktier, varav 5,4 miljoner nyemitterade, riktar sig till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och internationellt. Det kan komma att omfatta ytterligare knappt 4,4 miljoner nyemitterade aktier för att täcka eventuell övertilldelning.

 

Försäljningspriset förväntas fastställas inom intervallet 88-96 kr per aktie och det slutliga försäljningspriset förväntas offentliggöras den 21 mars, som förväntas bli första handelsdag på börsen.

 

Vid full anslutning uppgår värdet av erbjudandet till cirka 3,0-3,3 Mdr kr och bolaget tillförs cirka 478-522 Mkr. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet av erbjudandet till cirka 3,4-3,7 Mdr kr och bolaget tillförs cirka 861-939 Mkr. Anmälningsperioden för allmänheten är 10-19 mars och anbudsperioden för institutionella investerare 10-20 mars.

 

– Tack vare vår styrka att tillvarata intressanta affärsmöjligheter och genomföra komplexa transaktioner har vi sedan starten för fem år sedan skapat en välbalanserad fastighetsportfölj värd cirka 18,5 Mdr kr med hög och stabil avkastning. Hemfosas kombinerade affärsstrategi med förvaltning, förädling och transaktioner, ger oss goda förutsättningar att skapa mervärde även framgent. Jag känner ett starkt engagemang för Hemfosa och är stolt över att vi nu tar nästa steg i bolagets utveckling, säger vd Jens Engwall.

 

I en kommentar säger Bengt Kjell, styrelseordförande:

 

– Vårt mål är att generera branschens högsta totalavkastning och att fortsätta öka bolagets egna kapital till 10 Mdr kr inom fem år. Vi bedömer att Hemfosa passar bra på börsen med sitt balanserade fastighetsbestånd med tonvikt på samhällsfastigheter, sin erfarna ledning och en högavkastande affärsstrategi. Som noterat bolag får vi tillgång till bättre och billigare finansiering och vi ser goda förutsättningar för spännande affärer framöver.