25 april 2024
måndag, 10 mars 2014 17:36

KunskapsPorten köper Stadshotellet i Hässleholm

Skrivet av 
alt

KunskapsPorten och K-fastigheter köper Stadshotellet i Hässleholm.


KunskapsPorten och K-fastigheter förvärvar Stadshotellet i Hässleholm från Gepefek AB, som ska fortsätta att driva verksamheten i hotellet. Köpare och säljare är gemensamt inställda på att utveckla hotellet och bidra till att stärka Hässleholm som mötes- och konferensstad.

 

– KunskapsPorten och K-fastigheter har under de senaste åren gjort stora satsningar i Hässleholm dels på attraktiva bostäder och dels på högklassiga lokaler för kontor och lärande miljöer. För oss är det ett naturligt steg att vilja medverka också till utvecklingen av Hässleholm som besöksstad, säger KunskapsPortens vd Joakim Ollén och K-fastigheteters vd Jacob Karlsson i ett gemensamt uttalande.

 

KunskapsPorten och K-fastigheter samverkar sedan ett par år tillbaka, utöver i Hässleholm bland annat även i värmländska Kristinehamn. Affären i Hässleholm omfattar fastigheten Vagn-makaren 8 och sker genom förvärv av hela Fryktorget Fastighets AB.

 

– Genom försäljningen av fastigheten får vi starka och långsiktiga samarbetspartners som även de vill utveckla besöksnäringen i Hässleholm, säger Kjell Öhman, vd på Gefepek AB.

 

– Vi kommer nu att kunna lägga ännu större fokus på själva driften av hotellet och på våra gäster, tillägger Fredric Öhman, vice vd Gefepek AB.