17 maj 2024
onsdag, 23 april 2014 12:09

Fabege tar TeliaSonera till Solna

Skrivet av 
alt
Scandinavian Office Building blir TeliaSoneras nya huvudkontor.

 

Fabege har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med TeliaSonera om att hyra hela Scandinavian Office Building i Arenastaden, Solna. Flytten beräknas till våren 2016 och berör alla TeliaSoneras medarbetare i Farsta och i Stockholms city. Hyresvärdet är drygt 98 Mkr per år exklusive tillägg och garage. Därmed står det också klart att NCC går miste om sin kund i en ny kontorsbyggnad i Kristineberg, Stockholm. Detta för att nödvändiga myndighetsbeslut inte har erhållits i tid.


TeliaSoneras rådgivare var DTZ.

 

Det ursprungliga avtalet mellan NCC och TeliaSonera gällde till och med 31 december 2013. I början av innevarande år träffades ett nytt avtal för att hantera fördröjningen av byggstarten för det 50 000 kvm stora kontoret. Men till slut ville TeliaSonera inte vänta längre och nappade på ett bud från Fabege.

 

– Vi har haft ett nära och bra samarbete med TeliaSonera där vi gemensamt jobbat för att utveckla en modern arbetsplats för att stödja deras affärsverksamhet och vi har stor förståelse för deras behov av hålla fast vid sin tidplan. Vi jobbar nu vidare med att driva projektet och detaljplanen så att vi kan erbjuda det till andra hyresgäster. Läget är nära tunnelbana och med ett tydligt visuellt läge intill Essingeleden, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

 

I Kristineberg pågår en utbyggnad av Stockholms innerstad där stadsdelen blir en del av innerstaden. Syftet är att knyta samman västra Kungsholmens olika delar så att den upplevs som mer levande än tidigare. Kristineberg får nya bostäder, arbetsplatser, affärer och torg.

 

TeliaSoneras nya huvudkontor kommer nu att byggas i anslutning till Mall of Scandinavia i Solna. Kontoret, omfattande 42 000 kvm, kommer att miljöklassas och TeliaSonera har tecknat ett Grönt hyresavtal som innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

 

– Vi är mycket glada över att välkomna ett av Sveriges största företag till Arenastaden. När TeliaSonera flyttar in kommer det att finnas ett serviceutbud i nivå med city i ett av Stockholms bästa kommunikationslägen. I Arenastaden strävar vi efter att skapa en levande stadsdel och vi är övertygade om att TeliaSoneras medarbetare kommer att få en stimulerande och trivsam arbetsmiljö, säger Christian Hermelin, vd Fabege.