17 maj 2024
måndag, 12 maj 2014 14:09

HSB:s hotell Oden blir 84 hyresrätter

Skrivet av 
alt
Hotell Oden var från början en fastighet från 1971 med tjänstebostäder.

 

alt

Hotell Odens lönsamhet har nog inte varit den bästa.

 

HSB Stockholm har beslutat att Hotell Oden på Karlbergsvägen 24 byggs om till hyresrätter. 84 lägenheter kommer att uppföras med inflyttning vid årsskiftet 2015/2016.


I januari i år förvärvade HSB fastigheten Gullvivan 2, som inrymmer Hotel Oden, omfattande 3 353 kvm lokalarea, beläget vid Odenplan i Stockholm. Säljare var Jan Åke Glommen med Djurgårdsstadens Fastigheter AB. Ett bygglov fanns framtaget för att göra om hotellet till 145 lägenheter. Nu blir det 84 hyresrätter. HSB har under förvärvsprocessen utrett om fastigheten ska byggas om till hyresrätter eller borätter. Nu är frågan utredd. Det ska bli hyresrätter.

 

Fastigheten byggdes år 1971 som tjänstebostäder och är anpassad för att innefatta lägenheter. Den 15 april tillträdde HSB fastigheten, hotellet kommer att drivas i sin nuvarande form till och med sensommaren/hösten 2014.

 

– Efterfrågan på hyresrätter hos våra bosparare är stor och vi vill bidra till stadens arbete med att skapa fler bostäder för Stockholmarna, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm. Vi har haft en bra dialog med Stockholm stad under bygglovprocessen och ser fram emot att erbjuda fler hyresrätter i innerstaden.

 

Lägenheterna består främst av yteffektiva 1-2:or, men även två 3:or och en 4:a. Ett stort antal lägenheter kommer få nya terrasser och balkonger. Fasaden kommer att moderniseras och fastigheten rustas upp. Bostäderna kommer att erbjudas HSBs bosparare under hösten 2015.

 

– Hotell Oden ska få en ansiktslyftning och lägenheterna kommer att bli moderna med riktigt bra planlösningar. Det är få som känner till att HSB Stockholm faktiskt erbjuder andra boendeformer än bostadsrätter. Vi har redan idag 3 500 hyresrätter och fler blir jämte ett antal kooperativa hyresrätter. Våra bosparare har redan nu visat ett stort intresse för bostäderna, säger Jonas Erkenborn, chef Fastighetsutveckling på HSB Stockholm.