30 april 2024
fredag, 27 juni 2014 13:25

Vasakronan bygger om på Söder för 400 Mkr

Skrivet av 
alt
Vasakronan totalrenoverar Västgötagatan 5 på Södermalm.

 

Vid Medborgarplatsen i Stockholm, på Västgötagatan 5, i kvarteret Nattugglan, investerar Vasakronan 400 Mkr i en totalrenovering av fastigheten, omfattande 13000 kvm. Nu är det klart att spelutvecklaren Avalanche Studios hyr i fastigheten två och ett halvt våningsplan om totalt 3 000 kvm kontor.

 

Efterfrågan på kontor på Södermalm i Stockholm har länge ökat samtidigt som utbudet har varit relativt begränsat. Vasakronans fastighet på Västgötagatan 5 omfattar cirka 13 000 kvm kontor i åtta plan och totalrenoveras nu med målsättningen att möta den stadigt växande efterfrågan.

− Det är tydligt att den här delen av staden attraherar många unga, kreativa företag, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm. På Västgötagatan 5 kan vi erbjuda både Avalanche och andra företag kontor i toppskick och i ett fantastiskt läge.  

Avalanche Studios är redan idag hyresgäst hos Vasakronan, men företaget letade nya lokaler av utrymmesskäl. Västgötagatan 5 stämde väl med Avalanche Studios krav, inte minst för att fastigheten har en stark miljöprofil och kommer att miljöklassas enligt LEED Platina.

 

− Vasakronan driver för närvarande fastighetsprojekt i Stockholm motsvarande en investeringsvolym om cirka 3 Mdr kr. Att de genomförs med hållbarhetsfrågorna i fokus är en självklarhet, säger Per Thiberg.

 

Avalanche Studios har tecknat ett grönt avtal som löper i 5 år. Inflyttning sker hösten 2015.