25 april 2024
onsdag, 02 juli 2014 18:48

NCC bygger för SKB i Ursvik

Skrivet av 
alt
Fyra hus med tegelfasader på SKB:s hus i Ursvik. Bild: Ettelva Arkitekter.

 

NCC bygger 148 hyresrätter i Sundbybergs växande stadsdel Ursvik för SKB (Stockolms Kooperativa Bostadsförening). Bostäderna blir SKB:s första i området, som kommer att bestå av 6 000 bostäder när det är klart. Hittills har här byggts drygt 1 000 bostäder. NCC har tidigare sålt tomten om 14 000 kvm till SKB. Ordern är värd 232 Mkr.

 

– SKB har en lång tradition av att bygga praktiska och vackra bostäder. Därför har vi ihop med NCC hittat lösningar som ger våra medlemmar bra bostäder med lågt energibehov, bra inomhusklimat och gedigna material, säger Björn Magnusson, teknisk chef på SKB, Stockholms kooperativa bostadsförening.

 

De fyra husen, som formgivits av Ettelva Arkitekter, byggs i två kvarter intill varandra, vilket skapar en stor grön gård i mitten. De består av 58 ettor och tvåor, 44 treor, 37 fyror och åtta femmor, alla med balkong eller terrass.

 

Bostäderna får bland annat fasader av tegel som är hållbart på flera sätt: tegel står emot väder och vind och kräver minimalt underhåll och jämnar ut kyla och värme, vilket ger bra inomhusklimat.