30 april 2024
lördag, 05 juli 2014 19:01

Skanska bygger åt HEBA i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 
alt

Skanska och HEBA samarbetar i Norra Djurgårdsstaden.

 

Skanska har fått i uppdrag av HEBA Fastighets AB att bygga två bostadshus med 72 hyresrättslägenheter i Norra Djurgårdsstaden. Avtalet är värt cirka 138 Mkr och utgör en fortsättning på det projekteringssamarbete som inleddes i höstas.

 

Norra Djurgårdsstaden är ett stadsutvecklingsområde med grön profil i Stockholm. Området sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Här planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser som ska kombineras med en modern hamn och spårväg.

 

– Vi har haft förmånen att i samverkan med HEBA utveckla dessa flerbostadshus med hållbarhetsprofil från tidigt skede. Det är mycket glädjande att vi nu får förtroendet att fortsätta detta goda samarbete och även uppföra husen som kommer att uppfylla högt ställda krav på energieffektivitet, säger Magnus Christiansen, distriktschef, Skanska Sverige AB.

 

Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

 

– HEBAs verksamhet ska ha ett miljöfokus för att minska vår egen och våra hyresgästers miljöpåverkan. De här husen utgör ett bra exempel på det arbetet. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska och dra nytta av bolagets erfarenheter inom grönt byggande, säger Lennart Karlsson, vd för HEBA.

 

HEBA, med koncernföretag, hade vid utgången av 2013 ett fastighetsbestånd omfattande totalt 60 fastigheter belägna i Stockholm och i Huddinge samt på Lidingö och i Täby.