19 april 2024
torsdag, 07 augusti 2014 18:10

Fredrik Widlund, ny koncernchef för CLS Holdings

Skrivet av 
alt

                                                                                          

CLS Holdings plc har utnämnt Fredrik Widlund (bilden) till koncernchef från och med den 3 november 2014. Widlund, 46, har över 20 års erfarenhet i ledande befattningar i fastighets- och finansbolag.


Han kommer närmast från GE Capital, där han har arbetat i 15 år, varav 2 år som ekonomidirektör och 4 år som vd för GE Capital Real Estate (UK), och senast som Managing Director för GE Capital International. Före sin karriär på GE, arbetade han för Shell i London och i Sverige. Fredrik Widlund har en examen i ekonomi från Stockholms Universitet.

 

Richard Tice lämnade vd-posten i CLS Holdings i början av 2014. Henry Klotz, vice styrelseordförande, är tf vd till dess att Fredrik Widlund tillträder sin nya befattning den 3 november i år.

 

Sten Mörtstedt, styrelseordförande i CLS, kommenterar:

– Jag är glad att Fredrik och jag har överenskommit om att han bli koncernchef för CLS Holdings. Han har betydande kunskap om fastighetsbranschen och han har en dokumenterad erfarenhet av strategiskt ledarskap inom denna bransch.

 

– CLS har gjort betydande framsteg under de senaste åren genom ett ökat värde på koncernens högavkastande kontorsportfölj, bland annat genom en kostnadseffektiv och långsiktig finansiering samt genom en stark utveckling att vårt huvudprojekt Vauxhall i London.

 

– Fredrik stärker ytterligare vårt team och jag ser fram emot att arbeta med honom då vi utvecklar vår verksamhet och då vi ser till att utnyttja våra strategiska möjligheter när de uppstår.