30 april 2024
söndag, 10 augusti 2014 19:57

Initex och Disney hyr stort i Mall of Scandinavia 

Skrivet av 
alt

Mall of Scandinavia börjar nu få en spännande fasad. Bild webbkamera.

 

alt

Mall of Scandinavia invigs hösten 2015. Bild: Wingårdhs.

 

alt

Sveriges modernaste filmstad om 9 000 kvm öppnar i Mall of Scandinavia hösten 2015.


Mall of Scandinavia, har drygt ett år före öppnandet hösten 2015, tecknat nya hyresavtal om cirka 25 000 kvm. De nya varumärken som har tecknat avtal är Inditex Group, Disney, O’Learys och Vapiano. Sedan tidigare är det klart med Åhléns och Filmstaden Scandinavia.

 

Totalt har Inditex Group valt ut ett antal platser i gallerian om drygt 4 800 kvm,  Åhléns har avtalat om 6 000 kvm, ytor som även kommer att innehålla det nya konceptet Åhléns Wellness, om 300 kvm, med träning, yoga och löpning för den aktiva kvinnan.

Gregg Mowins, vd för Åhléns säger:
– Etableringen blir ett bra tillfälle för oss att visa var Åhléns flyttar strategiskt för att sstandarden för framtida affärer. Vi gör detta genom att etablera vårt nya stadskoncept, med det senaste utbudet av lokala och externa varumärken, och genom att investera i nya butiksytor, som Åhléns Wellness, vårt cafékoncept Café Å Lait och ett nytt barnkoncept

 

Disneys planerade butik i Mall of Scandinavia kommer att vara den första i sitt
slag i ett köpcentrum i Sverige och även bolagets första butik i den svenska huvudstaden. Butiken kommer ha ett nytt  koncept som visar upp banbrytande teknik för att skapa en magisk upplevelse för familjer.

 

Nyligen erhöll Mall of Scandinavia certifieringen BREEAM Excellent.

 

Filmstaden Scandinavia har tidigare avtalat om cirka 9 000 kvm, som omfattar biografer med totalt 15 filmdukar, varav 11 är i större format. Biograferna, som ska rymma 1800 platser, där den största biografen, IMAX Cinema, har cirka 500 platser. Därtill kan upplevelserna av film adderas med fyra VIP-lounger med tillgång till en exklusiv restaurang och bar. IMAX Cinema kommer att vara en ledande premiärbiograf.

 

O’Learys har avtalat om restaurangytor omfattande 3 500 kvm där en restaurang kommer att kunna ta emot 550 gäster i två plan. O’Learys har även tecknat avtal om ytor för bowling-, biljard- och spelhallar.

 

Tyska Vapiano ska öppna en ny restaurang, Plaza Minneapolis, om 906 kvm, med en terrass om 120 kvm.

 

Lars-Åke Tollemark, vd Unibail-Rodamco Nordic säger:
– De nya varumärken som tecknat hyresavtal innebär att våra kunder kommer att erbjudas ett attraktivt och varierat utbud av detaljhandel. Detta stärker vår övertygelse att Mall of Scandinavia kommer vara en av världens främsta destinationer för global handel.

 

Fakta – Mall of Scandinavia
Skandinaviens största köpcentrum med 250 butiker och restauranger
• 100 000 kvm yta för detaljhandel • Sveriges modernaste filmstad om 9 000 kvm • 4 000 parkeringsplatser