25 april 2024
fredag, 05 september 2014 11:04

Invigning av stödboenden i Västertorp

Skrivet av 
alt
Stockholmshem bygger 276 lägenheter åt SHIS i Västertorp.

 

Nu flyttar de första hyresgästerna in i de nybyggda lägenheterna i kvarteret Bjällerkransen i Västertorp. Stockholmshem bygger totalt 276 lägenheter vilka ska förvaltas av SHIS Bostäder (Stiftelsen hotellhem i Stockholm). I den nya fastigheten ska erbjuda 94 lägenheter till ungdomar, 136 lägenheter till ensamstående vuxna och 46 lägenheter till familjer. SHIS kommer att ha ett 10-tal anställda på plats.

 

– I ett växande Stockholm är det viktigt att även genomgångsbostäder och stödboenden utvecklas och har en god standard, säger Hanna Broberg (M) styrelseordförande SHIS Bostäder. Nybyggnationen i Bjällerkransen ger fler och trygga bostäder. Vi finns på plats med kunnig och engagerad personal, och hoppas på ett fortsatt gott samarbete med grannarna i området.

 

Lägenheterna i den första etappen är genomgångsbostäder för vuxna, stödboende för vuxna samt försökskontrakt för ungdomar och hyresgästerna är alla i behov av en tillfällig lägenhet i väntan på ett eget hyreskontrakt på den ordinarie bostadsmarknaden.