19 april 2024
måndag, 08 september 2014 16:54

Strandvägen ska få en ”Walk of Fame”

Skrivet av 
alt
Strandvägen i Stockholm ska få minnesmärken för kända personer, en ”Walk of Fame” som i Hollywood.

 

Under måndagen presenterade Moderaterna sitt framtidsförslag för att utveckla Strandvägskajen i Stockholm och skapa mer stadsliv genom att ersätta parkeringar med caféer, restauranger och kulturliv längs med vattnet. Bilparkeringarna flyttar till ett större parkeringsgarage i närheten av Strandvägen. Därtill föreslås en ”Walk of Fame” á la Hollywood längs hela kajen.

 

– Nu är det tid att ta nästa steg i utvecklingen av Strandvägskajen. Det är en av Stockholms vackraste platser och som många människor besöker. På så sätt får stockholmare och besökare fler caféer, restauranger, parker och kulturliv. Vi vill flytta parkeringsplatserna till ett nytt parkeringsgarage i närheten, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

 

– Det framtida bygget av en östlig vägförbindelse kan ytterligare minska biltrafiken, förbättra luften och ge människor mer andrum i innerstaden. Strandvägskajen är ett exempel på hur Stockholm kan förbättras om bilarna åker runt staden istället för igenom den, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

 

Så ska Strandvägskajen utvecklas:


1. Parkeringsplatser ersätts med caféer, restauranger och kulturliv.

 

2. Ytterligare träd planteras längs hela Strandvägen samtidigt som cykelvägen förbättras.

 

3. En ”Walk of Fame” á la Hollywood skapas längs hela kajen där författare, entreprenörer och socialt engagerade stockholmare kan förevigas.

 

4. Ett nytt parkeringsgarage byggs i närheten av Strandvägskajen för att öka antalet parkeringsplatser.