26 april 2024
onsdag, 10 september 2014 13:16

Stockholmshem bygger plusenergihus

Skrivet av 
alt
Stockholmshem bygger spjutspetsprojekt i Norra Djurgårdsstaden.


Stockholmshem har utsetts till vinnare i prestigefylld tävling om markanvisning i Brofästet, en kommande etapp i stadsdelen Norra Djurgårdsstaden. Stockholmshem har samarbetat med bland annat arkitektfirman Dinelljohansson och energiprojektör Incoord för att skapa ett spjutspetsprojekt med fokus på miljöriktigt byggande och boende.
    

Av 16 deltagande bostadsbolag fick Stockholmshem högsta sammanlagda poäng, och kommer att bygga två plusenergihus med totalt 43 lägenheter. Ett plusenergihus ska generera mer energi än vad det gör av med, sett till ett helt år.

 

För att skapa ett intressant och viktigt framtidshus med arkitektur, energi och miljöprestanda i framkant har Stockholmshem samlat experter från olika områden. Lösningar från tidigare genomförda spjutspetsprojekt har utvecklats vidare och kombinerats på nytt för att ge synergier i en ny helhetslösning.

 

– Stockholmshem visar återigen att vi är bäst på energisnåla bostadshus och att vi ligger i framkant när det gäller byggandet av energiplushus. Att vi vinner tävlingen i Norra Djurgårdsstaden är ett resultat av styrelsens strategiska arbete med energieffektivitet tillsammans med Stockholmshems kunnande och arkitekternas kreativitet, säger Björn Ljung, (FP) styrelseordförande i Stockholmshem.

 

De nya lägenheterna i Norra Djurgårdsstaden är ett led i ett långsiktigt arbete för att skapa hållbart boende, exempelvis utsågs Stockholmshems passivhus i Hökarängen förra året till Stockholms första Guldhus av Sweden Green Building Council.