4 juni 2023
onsdag, 17 september 2014 13:14

Daniel Åstenius blir vd för Serneke Bygg

Skrivet av 
alt

                                                                  
Serneke Bygg förstärker sin organisation med tillsättningen av Daniel Åstenius (bilden) som ny vd. För att möjliggöra fortsatt expansion och tydliggöra organisationen kommer grundaren och huvudägaren Ola Serneke framöver fokusera all kraft på rollen som koncern-vd.

 

Daniel Åstenius har i rollen som arbetschef inom Serneke varit ansvarig för några av bolagets större entreprenadprojekt med beställare som Göteborgs Energi, Vattenfall och Poseidon. Han har även varit delaktig i bolagets snabba tillväxt och bidragit till att profilera Serneke Bygg som en utmanare till branschens tre dominanter.

 

– Daniel och jag har gått i samma klass från förskola till Chalmers och vi har jobbat tillsammans i bolaget sedan 2007. Han har en gedigen branschkunskap och är samtidigt en person som jag vet präglas av det engagemang och kostnadsmedvetande som kännetecknar bolaget. Jag hade inte kunnat tänka mig någon mer lämpad person för uppdraget som vd, säger Ola Serneke.

 

Göteborgsbaserade Sernekekoncernen, som nyligen tog ett kliv in på Stockholmsmarknaden, genom förvärv av Lars Bergmans Värmdö Byggentreprenader, fortsätter växa med siktet inställt på att bli en av landets ledande entreprenadföretag. Jämte kärnverksamhet inom bygg, anläggning och projektutveckling finns även en ambition att under 2015 genomföra en börsnotering.