4 juni 2023
onsdag, 12 november 2014 17:42

Newsec satsar stort på marknadsanalys

Skrivet av 
alt

Max Barclay, vd Newsec Sweden.

 

Newsec intensifierar satsningen på marknadsresearch och anpassad makroanalys för fastighetsbranschen och dess delsegment. Avsikten är samarbeta med några av marknadens främsta aktörer avseende makroekonomiska progonser i syfte att på ett oberoende sätt värdera och implementera dess effekter på fastighetsmarknaden. 

 

Satsningen innebär bland annat att Newsec inleder rekryteringen till en ny roll – Head of Research – som förutom kundspecifika uppdrag kommer att ansvara för Newsecs femårsprognos och Newsec Property Outlook samt ett brett utbud av analyser av fastighetsmarknadens olika segment och geografier i norra Europa. Newsec erbjuder totalt ett 10-tal rapporter uppdelade på olika fastighetssegment och regioner.

 

– Vi kommer framöver att aktivt samarbeta med marknadens främsta aktörer inom makroekonomiska prognoser och samtidigt intensifiera samt utveckla vårt interna arbete med att tolka och prognostisera vad detta innebär för fastighetsmarknaden och dess delsegment, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.