4 juni 2023
fredag, 14 november 2014 17:02

Ole Vagner, nära i konkurs

Skrivet av 
alt
Selfie Ole Wagner.

 

Grundaren av Keops, Ole Vagner, 65, har det svårt i Danmark. De 1,3 miljarder DKR som han en gång tjänade via Keops efter försäljningen av Landic Properties, värderat till 15 Mdr kr, är borta för alltid. Ett Landic som sedan gick i konkurs 2008/2009 med sammanbrottet av det isländska banksystemet.

 

Till Jyllands-Posten säger Vagner:

– En rekonstruktion är ett alternativ istället för en betalningsinställelse med en efterföljande konkurs – som kan sluta hur som helst. Men en rekonstruktion gör det möjligt att undvika konkurs genom förhandlingar, avyttringar och skuldlättnader.

 

Han fortsätter:

– Jag tror att jag kommer att över till andra sidan och jag tror att jag kan få igång en del saker med tiden. Men den västerländska ekonomin är i koma, så jag satsar på Fjärran Östern, där jag har olika aktiviteter.

 

I en kommentar kan sägas att bankmannen Vagner blev en storspelare som spelade bort många småsparares pengar som hade investerat i Keops bostadsobligationer. Vagner förlorade till slut allt: Keops, Vagner Holding, Kefren Properties, K/S projekt med SAS-hotell i Frankfurt och Nordicom med mera.

 

Kronofogden har till och med tagit hans Bentley.

 

År 2013 bildade han Cambodia Holding Denmark och det väl få som tror att han kan lyckas på den snabba och svåra marknaden i Asien.

 

Och om Vagners storhetstid kan sägas: ”Vem som helst kan göra en höna av en fjäder, men bara pressen kan få den att värpa.” (Stig Johansson)