2 oktober 2023
onsdag, 19 november 2014 20:40

Ingrid Gyllfors, ny vd för SSSB

Skrivet av 
alt

                                                                                     

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB, får en ny vd. Det blir Ingrid Gyllfors (bilden) som under våren 2015 efterträder nuvarande vd:n Chris Österlund när hon går till Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, SABO.

 

Ingrid Gyllfors är civilingenjör väg- och vattenbyggnad, och kommer närmast från Ebab i Stockholm AB där hon i dag är avdelningschef. Tidigare har hon bland annat varit stadsbyggnadschef inom Solna stad och fastighetschef på fastighetskontoret i Stockholms stad.

 

SSSB arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för fler studentbostäder och här ser Ingrid Gyllfora en rad utmaningar.

 

Ingrid Gyllfors säger:

– Som alltid så är tiderna från planering till färdigt bygge viktiga att minska utan att den demokratiska processen går förlorad. Vi behöver också få projekten ekonomiskt hållbara. Detta kräver att vi arbetar aktivt med att hitta både nya tekniska lösningar och den optimala samarbetsformen för respektive projekt.

 

SSSB:s ordförande Leif Garph är mycket nöjd med rekryteringen.
– SSSB har en målsättning att nå 10 000 studentbostäder genom att bygga cirka 2 000 nya lägenheter, och har redan identifierat cirka 75 procent av dessa genom möjliga byggrätter på egen mark. Ingrid Gyllfors har både rätt bakgrund och är rätt person för att leda vårt arbeta för att nå våra uppsatta mål, säger han.