2 april 2023
onsdag, 17 december 2014 15:05

AMF köper för 1,56 Mdr kr av DNB Liv

Skrivet av 
alt

AMF Fastigheter ökar i Stockholms city genom att köp Mentorn 1 om 17.700 kvm. Foto: Åke Gunnarsson


AMF Fastigheter köper kontorsfastigheten Mentorn 1 med adress Kungsbron 2-20, i Stockholm city. Priset är modiga 1,56 Mdr kr  med tanke på att norska Vital Forsikring (senare DNB Liv) köpte fastigheten för 971 Mkr av NCC, endast för fem år sedan, år 2009.


Transaktionen sker genom bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1.560 Mkr. Säljare är DnB Liv Eiendom Sverige AB.  


Byggnaden omfattar 17.700 kvm och har övervägande kontor där Google är en av de största hyresgästerna. Bland övriga hyresgäster märks DTZ, FAR Akademi och Bonnier. Fastigheten byggdes år 2009 och är Breeam-klassad. Den har mycket goda allmänna kommunikationer, bland annat genom en direktnedgång till Arlanda Express.

 

– Vi är glada att kunna komplettera vår portfölj mitt i Stockholm. Fastigheten är en modern och flexibel profilfastighet i närheten av centralstationen och vårt första förvärv i Västra city. Det här är ett strategiskt läge som vi bedömer kommer att utvecklas positivt i framtiden, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

 

AMF Fastigheter tillträder fastigheten 14 januari 2015 och äger därmed cirka 492.000 kvm uthyrbar yta i Stockholms innerstad.

 

I en kommentar till försäljningen säger Gro K. Boge, vd för DNB:s fastighetsbestånd i Norge och Sverige:
– Vår målsättning är att skapa värde för DNB Livs kunder genom aktiv förvaltning av vårt fastighetsbestånd. Det handlar om både förvärv och försäljningar. Vid försäljning av Mentorn 1 realiseras värden för DNB Livs pensionssparare som ligger helt i linje med våra mål.

 

Leimdörfer var DNB Livs rådgivare i transaktionen.