2 april 2023
torsdag, 18 december 2014 17:18

Björn Ulvaeus med duo köper Abba-museet

Skrivet av 
alt

Abba-museet, nära Gröna Lund på Djurgården, öppnade för allmänheten i maj 2013.

 

alt

Conni Johansson, styrelseordförande i EQT, blir delägare i Abba-museet.  

alt

Hotellentreprenören Pelle Lindberg, blir delägare och ska ansvara för Melody Hotel.

 

Newsec fick tidigare i år uppdraget att sälja tomträtten som bland annat inhyser ABBA The Museum på Djurgården, i Stockholm. Affären är framgångsrikt genomförd och byggnaden får nu en ny och långsiktig ägare.

 

– Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

 

Det är Björn Ulvaeus, som i ett nytt bolag tillsammans med hotellentreprenören Pelle Lindberg och Conni Jonsson, styrelseordförande i riskkapitalbolaget EQT, som har förvärvat tomträtten Konsthallen 2, innehållande 4.250 kvm uthyrbar yta.

 

Byggnaden rymmer Swedish Music Hall of Fame, ABBA The Museum och Melody Hotel.

 

Tomträtten säljs av tidigare ägarna av bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget Arcona AB som tillsammans med PN Invest AB förvärvade tomträtten hösten 2007. Köpeskillingen är inte publik.

 

– Vi har sedan starten av detta projekt haft för avsikt att ta fram och utveckla ett helt nytt landmärke för Stockholm och därefter låta Konsthallen 2 på Djurgården övertas av en långsiktig ägare. Vi är nöjda med utfallet och lämnar över ett resultat av fastighetsutveckling som både nationellt och internationellt ger ett historiskt avtryck med tanke på den unika platsen, innehållet och den fantastiska byggnaden, säger Björn Lindahl, fastighetsansvarig och voce vd för Arcona AB.

 

Newsec har varit säljarens rådgivare vid affären och arbetat strategiskt och strukturerat med marknadsföring och genomförande av transaktionen.

 

Abba-museet öppnade för allmänheten i maj 2013.