26 april 2024
torsdag, 15 januari 2015 16:23

Värmdö Bygg får order om 220 Mkr

Skrivet av 
alt

Sernekes Stockholmsbaserade bolag, Värmdö Bygg, ska uppföra tio lamellhus i Svedmyra åt Familjebostäder. Bild: Amneby Forslund Arkitekter AB


Värmdö Bygg, som sedan september i fjol ingår i i bygg- och anläggningskoncernen Serneke, har fått Familjebostäders uppdrag att bygga bostadsprojektet kvarteret Brevlådan på Grycksbovägen i Svedmyra, Stockholm. Projektet är värt 220 Mkr och omfattar 126 lägenheter fördelat på tio lamellhus. Husen kommer att byggas i 3-5 våningar och ges en modern arkitektur och området som ska bebyggas är beläget med närhet till både natur och kollektivtrafik.

 

– Vi är glada över att ha fått förtroendet av AB Familjebostäder att utföra ett stort projekt. Familjebostäder är en viktig kund för Värmdö Byggentreprenader AB, säger Patrik Lindh, vd för Värmdö Byggentreprenader AB och regionchef för Serneke region öst.

 

Projekteringen startar omgående, byggstarten av kommer att ske under sommaren 2015 och beräknas vara helt klart sommaren 2017.

 

Värmdö Bygg har tidigare byggt flera bostadshus åt beställaren Familjebostäder och har i och med kvarteret Brevlådan, pågående projekt för närmare 1 Mdr kr åt allmännyttan i Stockholm. Övriga projekt är kvarteret Björnlandet och Sätra Stall för Svenska Bostäder samt Bjällerkransen för Stockholmshem.