27 april 2024
torsdag, 15 januari 2015 16:29

Nordika köper Gustavsbergs Centrum

Skrivet av 
alt

Nordika köper Gustavsbergs Centrum om 6.500 kvm.


Genesta genomför sin andra försäljning i fonden GNBRE genom att avyttra Gustavsbergs Centrum på Värmdö till Nordika Fastigheter. Affären gäller fastigheten Ösby 1:42 med 6.500 kvm uthyrningsbar yta med välkända hyresgäster såsom Coop, Systembolaget och Värmdö kommun. Fastigheten är fullt uthyrd men erbjuder intressanta utvecklingsmöjligheter framåt för Nordika. JLL Tenzing har varit finansiell rådgivare och Kilpatrick Townsend legal rådgivare åt Genesta i transaktionen.

 

– Gustavsbergs Centrum passar väl in i vår handelsportfölj om cirka 45.000 kvm som innehåller en blandning av gallerior och volymhandel. Värmdö är en av de snabbast växande kommunerna i Stockholm och centralorten Gustavsberg ligger strategiskt endast 20 minuter från Slussen. Något som styrks av att det i omedelbar närhet till Gustavsbergs Centrum byggs 2.400 bostäder under de kommande 3-4 åren. Där vill vi vara en del av den utveckling som sker och arbeta aktivt med Gustavsbergs Centrum tillsammans med handlarna och kommunen, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.

 

Nordika uppnår genom förvärvet en volym om cirka 2 Mdr kr, varav cirka hälften ligger i Stockholm och resterande delar i starka regionsstäder i Sverige och Finland. Med nuvarande kapitalbas har Nordika möjlighet att förvärva för ytterligare cirka 2 Mdr kr.

 

David Neil, vd för Genesta, kommenterar försäljningen:
– Genom avyttringen av Gustavsbergs Centrum levererar Genesta en stark avkastning på eget kapital till fondens investerare. Realiseringen av fastigheten visar att Genestas professionella förvaltning och aktiva arbete med sina innehav skapat rätt förutsättningar för fonden att leverera god avkastning.