27 april 2024
onsdag, 28 januari 2015 18:20

Citycon köper centrum söder om Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Köpcentrumprojektet Straedet, i Køge, 4 mil söder om Köpenhamn, står färdigt våren 2017.

 

 

 

 

alt

Nils Styf, CIO på Citycon.



Citycon fortsätter bygga sin plattform i Danmark och har tecknat avtal med TK Development angående förvärv av köpcentrumprojektet Straedet beläget nära järnvägsstationen i Køge, cirka 4 mil söder om centrala Köpenhamn.

 

Köpeskillingen beräknas uppgå till 75 MEUR och ge en initial direktavkastning om 6,25 procent. Byggstart sker under årets första kvartal och projektet beräknas öppna i etapper med slutligt färdigställande under det andra kvartalet 2017 då Citycon förvärvar fastigheten.

 

Straedet får en total uthyrningsbar yta om cirka 19.000 kvm fördelat på knappt 40 hyresgäster, varav två dagligvaruhandlare som ankare. Bland hyresgästerna återfinns även en biograf, restauranger och kaféer.

 

Køge utgör en del av Köpenhamns storstadsområde och har en stark demografi med en disponibel hushållsinkomst högre än genomsnittet för Köpenhamns kommun. Ortens gamla stad och hamn är ett populärt resmål för danska och utländska turister.
 

– Denna nya, attraktiva stadsutveckling passar perfekt med vår portfölj och investeringsfilosofi. Med denna transaktion fortsätter vi att bygga vår plattform i Danmark och har fortsatt fokus på urbana livsmedelsförankrade köpcentrum i Köpenhamnsområdet, säger Nils Styf, CIO på Citycon.


TK Develpoment utvecklar Køge centrum och Citycon förvärvar butikerna.