27 april 2024
torsdag, 29 januari 2015 20:32

Stena bygger 120 lägenheter i Lund

Skrivet av 
alt

Stena Fastigheters planerade hus i Nöbbeslövs centrum i Lund.

 

Stena Fastigheter har beviljats bygglov till fyra nya bostadshus vid Nöbbelövs centrum i Lund. Utöver bostadshusen, som inrymmer 120 lägenheter, kommer även Nöbbelövs torg att rustas upp. Stort fokus läggs på energi- och miljöfrågor och miljöklassning enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Byggstart sker i vår och de första husen beräknas vara klara för inflyttning sensommaren 2016. Utvecklingen av torget beräknas stå klart redan i år och det förväntas bli ett lyft för hela området med nya grönytor och gångstråk genom Nöbbelövs centrum. Förändringarna har utformats i samråd med hyresgästerna som i höstas fick tycka till och komma med synpunkter om vad de saknar i deras närområde. Den sammantagna satsningen går under namnet Gröna Nöbbelöv.

 

– Vi äger idag cirka 360 hyresrätter i området. Genom satsningen blir Nöbbelöv ett än mer attraktivt bostadsområde som kombinerar stadens service med närhet till fin natur, säger Unni Sollbe, vd, Stena Fastigheter Malmö.

 

Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter, tillägger:
    – Satsningen i Lund ligger helt i linje med vår ambition att få igång på en omfattande nyproduktion. Vårt mål är att bygga 500 bostäder per år.