27 april 2024
tisdag, 03 februari 2015 16:09

Klart för Riksbyggens 228 hyresrätter i Lund

Skrivet av 
alt
Byggnads och Kommunal investerar tillsammans med Riksbyggen i Lund.

 

Med avtalen påskrivna och schaktarbeten som inleds i februari så rycker Riksbyggens projekt med totalt 228 hyreslägenheter allt närmare. Källby Vall, som projektet heter, utvecklas i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som går in som investerare. I den första etappen byggs två hus med 114 nya hyresrätter.

 

I Källby, i sydvästra delen av Lund – intill Klostergården och nära S:t Lars-parken, tar en ny stadsdel form. Riksbyggen har tidigare uppfört bostads- och ägande­rätter i området, och med de nya hyresrätterna tillgodoses ännu fler behov av upplåtelse­former.

 

– Det är glädjande att arbetet nu kommer igång. Det råder brist på hyreslägenheter i Sverige, inte minst i tillväxtregioner. Riksbyggen har en lång historia som samhällsutvecklare och vill, tillsammans med Byggnads och Kommunal, gärna utnyttja vår kompetens inom nyproduk­tion även för hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

 

Liksom bostads- och äganderätterna i området ritas hyresrättsprojektet av Kenji Miyazu på Jaenecke Arkitekter. Entreprenör är NIMAB. Fastighetsägare blir ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen. Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning.