Skriv ut denna sida
tisdag, 03 februari 2015 16:09

Klart för Riksbyggens 228 hyresrätter i Lund

Skrivet av 
alt
Byggnads och Kommunal investerar tillsammans med Riksbyggen i Lund.

 

Med avtalen påskrivna och schaktarbeten som inleds i februari så rycker Riksbyggens projekt med totalt 228 hyreslägenheter allt närmare. Källby Vall, som projektet heter, utvecklas i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som går in som investerare. I den första etappen byggs två hus med 114 nya hyresrätter.

 

I Källby, i sydvästra delen av Lund – intill Klostergården och nära S:t Lars-parken, tar en ny stadsdel form. Riksbyggen har tidigare uppfört bostads- och ägande­rätter i området, och med de nya hyresrätterna tillgodoses ännu fler behov av upplåtelse­former.

 

– Det är glädjande att arbetet nu kommer igång. Det råder brist på hyreslägenheter i Sverige, inte minst i tillväxtregioner. Riksbyggen har en lång historia som samhällsutvecklare och vill, tillsammans med Byggnads och Kommunal, gärna utnyttja vår kompetens inom nyproduk­tion även för hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

 

Liksom bostads- och äganderätterna i området ritas hyresrättsprojektet av Kenji Miyazu på Jaenecke Arkitekter. Entreprenör är NIMAB. Fastighetsägare blir ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen. Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning.

Senaste från Redaktionen