27 april 2024
onsdag, 04 februari 2015 19:38

Cerberus köper nödställda panter för 6 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Ronald Kravit,
 Head of Real Estate Investing, Cerberus.

 

Cerberus, med säte i New York City och med kontor i USA, Europa och Asien, är ett riskkapitalbolag som förvaltar tillgångar om 25 miljarder dollar. Cerberus har nyligen avslutat två förvärv av nödlidande fastighetspanter, om totalt 635 MEUR, cirka 6 Mdr kr.

 

Det ena förvärvet avser ett köp om 323 MEUR av nödlidande panter av fastighetstillgångar från italienska banken UniCredit. Nu är Cerberus slutligen ett av få riskkapitalföretag som aktivt köper nödlidande panter i Italien.

 

Även i december 2013 köpte Cerberus av UniCredit italienska nödställda konsument- och personlån om totalt 1 miljard euro. Jämte Blackstone och i mindre utsträckning PIMCO och Orion Capital Managers har Cerberus varit en av de större aktörerna att investera i italienska nödlidande bankpapper.

 

Det andra förvärvet nu i januari 2015 var då Lloyds Banking Group sålde en portfölj av kommersiella fastighetslån för om totalt 312 MEUR till Cerberus. Enligt ett uttalande från Lloyds, var parterna i försäljningen Promontoria Holding 76 BV, som är ett dotterbolag till Cerberus Institutional Partners V LP och Promontoria Holding 78 BV, som är ett dotterbolag till Cerberus International II Master.