27 april 2024
onsdag, 04 februari 2015 19:51

Hemfosa köper för 725 Mkr i Oslo

Skrivet av 
alt
Hemfosas förvärv avser en fastighet i Oslo om 20.000 kvm som hyrs av statliga Arbeids- och Velferdsforvaltningen, motsvarande Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.


alt
Jens Engwall, vd Hemfosa Fastigheter.

 

Med tillträde senast den 27 februari förvärvar Hemfosa Fastigheter en samhällsfastighet i Oslo till ett underliggande fastighetsvärde om motsvarande 725 Mkr. Säljare är ett norskt syndikat. Tidigare i år tog Hemfosa ett första steg in på den norska marknaden genom ett förvärv av sex samhällsfastigheter, även dessa i Osloregionen. Ambitionen under 2015 är att utvärdera ytterligare förvärv i Norge.

 

Den förvärvade fastigheten har statliga myndigheten Arbeids- och Velferdsforvaltningen (motsvarande Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan) som hyresgäst. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 20.000 kvm och är fullt uthyrd. Återstående löptid på hyresavtalet, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till 8,2 år.            

 

– Det här är vårt andra förvärv på den norska marknaden på kort tid, och vi ser fortsatt god potential i Norge för Hemfosa att växa vidare inom samhällsfastigheter, säger vd Jens Engwall.