3 maj 2024
onsdag, 11 februari 2015 14:35

716 nya hyresrätter i Svedmyra och Perstorp

Skrivet av 
alt

Det är olyckligt att vänsteralliansen i Stockholm sänker ambitionsnivån för bostadsbyggandet, och i budgeten lovar 5.000 påbörjade bostäder under 2015. Det är ett mål som redan under 2014 uppfylldes av Alliansen, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 

Idag godkände kommunstyrelsen förslag om 716 nya bostäder i Svedmyra och Perstorp, som arbetades fram under Alliansens mandatperiod. För att Stockholm ska fortsätta att växa och utvecklas är det avgörande att bygga fler bostäder och höja ambitionsnivån för byggandet. Dagens beslut innebär både fler hyresrätter och studentlägenheter, och en investering på totalt 1,6 Mdr kr.

 

– För att Stockholm ska fortsätta att vara en tillväxtmotor är det avgörande att människor har möjlighet att flytta hit. Genom att öka bostadsbyggandet kan fler etablera sig på arbetsmarknaden, vilket ger positiva effekter för Stockholms tillväxt och konkurrenskraft, säger oppositionsborgarådet Joakim Larsson (M). 

 

– Det är positivt att vänstermajoriteten nu beslutat om genomförandet av nya bostäder i Svedmyra och Perstorp. Samtidigt är det olyckligt att man sänker ambitionsnivån för bostadsbyggandet, och i budgeten lovar 5.000 påbörjade bostäder under 2015. Det är ett mål som redan under 2014 uppfylldes av Alliansen. För att möta ett växande Stockholm behöver vi istället fortsätta öka ambitionerna för bostadsbyggandet, tillägger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).