3 maj 2024
torsdag, 12 februari 2015 19:57

Akademiska Hus investerar 250 Mkr i Flemingsberg

Skrivet av 
alt

Polisutbildningen får nya lokaler i Campus Flemingsberg. Bild: Tengbom

 

Under våren påbörjas flytten för polisutbildningen till Campus Flemingsberg i Huddinge. Akademiska Hus och Södertörns högskola har tillsammans tecknat avtal om att utveckla både nya och befintliga lokaler för polisprogrammets verksamhet. Byggstart sker våren 2016 med inflyttning i både ny- och ombyggnationen under 2017. Akademiska Hus investerar cirka 250 Mkr i projektet, som totalt omfattar 12.700 kvm.

 

Polisutbildningen flyttar successivt till Campus Flemingsberg. Totalt handlar det om cirka 700 polisstudenter. I polisprogrammet varvas akademiska studier med praktiskt lärande som till exempel polisbilskörning, akutsjukvård, vapenhantering samt konflikthantering med självskydd. Det ställer särskilda krav på lokalerna.

 

– Vi välkomnar polisutbildningen till Campus Flemingsberg och Södertörns högskola som hyresgäst och är oerhört glada över att få vara med och utveckla lokalerna för denna spännande verksamhet. Campus Flemingsberg, som är ett av Stockholmsregionens mest betydelsefulla centrum för utbildning, kunskapsintensivt näringsliv, vetenskap och nyföretagande, blir i och med polisprogrammet ett än mer levande och attraktivt campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.