1 april 2023
fredag, 06 mars 2015 13:20

Nova Lund säljs för 1,6 Mdr Utvalda

Skrivet av 
alt

Entrén till köpcentrumet Nova Lund, omfattande 26.000 kvm.


TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) har avtalat med Unibail-Rodamco om att förvärva Nova Lund köpcentrum för 1.635 Mkr. Investeringen är den första i Norden som görs på uppdrag av TIAA-CREF. TH Real Estates rådgivare i affären, som beräknas genomföras under årets tredje kvartal till en direktavkastning om 5,5 procent och ett värde om 63.155 kr/kvm, har varit Linklaters och PwC. Rådgivare till Unibail Rodamcos har varit Cushman & Wakefield, Catella och Vinge.

 

Nova Lund köpcentrum, uppfört 2002, är ett av Sveriges bäst presterande regionala köpcentrum omfattande 26.000 kvm och 1.500 p-platser. Det är väletablerat i Lund med en stark hyresgästmix innehållande butiker som H&M, Clas Ohlson, KappAhl, Lindex, Stadium och Intersport.

 

Enligt Johan Åström, Head of Investment, Sverige, TH Real Estate, var affären unikt tillfälle för att få tillgång till ett mycket attraktivt och stabilt köpcentrum.
– Lund med omgivning har bland de starkaste köpkrafterna i Europa parallellt med en växande befolkning i regionen. I kombination med en välbalanserad butiksmix och modegrad kommer köpcentrumet att fortsätta dra fördel av den positiva detaljhandelsutvecklingen i Sverige, säger han.
    

Efter förvärvet uppgår TH Real Estates nordiska förvaltningsportfölj till fyra köpcentrum, fyra volymhandelsparker och en kontorsfastighet.

 

David Turner, Head of TIAA European Investment, TH Real Estate, tillägger:
– Förvärvet av Nova Lund markerar första steget i TIAA-CREF:s beslut att investera i den nordiska regionen, en marknad som identifierats som ett prioriterat investeringsmål inom dess europeiska strategi. Vi föredrar särskilt detaljhandelssektorn där vi förväntar oss en god försäljningstillväxt, driven av en ökad befolkning, stort konsumentförtroende och stabil ekonomi. TIAA-CREF:s intentioner är att vara en långsiktig investerare i regionen och som vill ingå strategiska samarbeten längs vägen.