29 april 2024
tisdag, 10 mars 2015 15:53

Boulas Nilsson sparkas från Locum

Skrivet av 
alt

Nathalie Boulas Nilsson sparkas från Locum på grund av bristande fastighetskompetens.


Nathalie Boulas Nilsson sparkas nu som vd för Locum som förvaltar Stockholms Landstingsfastigheter och som gjorde ett resultat om 651 Mkr (428) efter intäkter om 2.862 Mkr (2.824) under år 2013.

 

Processen för att rekrytera en ny vd påbörjas omedelbart. Under rekryteringsprocessen tillförordnas Locum fastighetsdirektör Marie Boestad som vd. Locum säger i ett pressmedelande att det under de närmaste åren kommer att krävas nya ansträngningar från alla delar av landstingets organisation, för att förverkliga visioner och mål för framtidens hälso- och sjukvård. Enligt en källa till Fastighetsaktien har Nathalie Boulas Nilsson inte haft tillräcklig fastighetskompetens för att leda Locum.

 

I en kommentar kan sägas att det har skett täta och nyckfulla vd-byten i Locum. I oktober 2011 blev Nathalie Boulas Nilsson Locums nya vd då hon efterträdde Gunilla Högbom. Boulas Nilsson kom från vårdföretaget Unilabs AB/Capio Diagnostik AB. I november 2010 sparkades Gunilla Högbom med omedelbar verkan som vd för Locum enligt den oklara uppgiften att Högbom hade gjort saker på egen hand utan att ha fått styrelsens stöd. Något som Högbom tillbakavisade. Hon hade hunnit vara vd för Locum i knappt två år. Gunilla Högbom hade stor fastighetskompetens vilket hon visade alla de år hon var vd för Systembolagets Fastigheter och hon fick år 2010 utmärkelsen årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen.