26 september 2022
tisdag, 26 maj 2015 13:58

ETTELVA anställer fem nya medarbetare

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                    

På grund högt tryck från branschen har ETTELVA av anställt fem nya medarbetare. Arkitektföretaget grundades 1983 och har i dagsläget 45 medarbetare. Omsättningen ökade år 2013 till år 2014 från 31 till 44 Mkr.

 

De fem nya är Martin Rydberg, Birgitta Wadman, Ivana Komatina, Lenka Batovska och Louise Aurell, bilden ovan från vänster.

 

Martin Rydberg är arkitekt med inriktning på stadsbyggnad och arbetar som praktikant på ETTELVA. Han har studerat fysisk planering på Blekinge tekniska högskola i Karlskrona och gör nu sin master på programmet Architecture and Urban Design på Chalmers i Göteborg. Examensarbetet, som han planerar att göra i höst, kommer fokusera på hur man skapar mer stadsliv i ett projekt som kombinerar både stadsplanering och arkitektur.

 

Birgitta Wadman kommer närmast från Tengbom där hon har varit anställd inom bostadsstudion sedan examen från Arkitekturskolan KTH 2009. På Tengbom, där hon även har arbetat till och från i tio år under studietiden, arbetade hon främst med gestaltning av bostäder, projektering och tidiga skeden. Hon tycker att det är viktigt att utforska platsen för att hitta rätt formspråk och identitet till de specifika byggnaderna.

 

Ivana Komatina är ursprungligen från Belgrad, Serbien, där hon påbörjade sin arkitektutbildning 2007. Efter kandidatexamen reste hon genom Europa och insåg att hon ville bo utomlands. Hon sökte sig till Sverige, delvis tack vare sitt intresse för svensk populärkultur och delvis för att arkitekturutbildningen är på engelska.

 

Lenka Batovska är nyexaminerad arkitekt från Slovakien och senaste medlemmen i team Kommersiellt.

För fyra år sedan arbetade hon i ett projekt på ett kontor i Slovakien som ritade lägenheter i skandinavisk stil för en finsk byggherre. Hon attraherades av den skandinaviska stilens uttryck i färg, material och ljus och sökte sig till Sverige och KTH för ett utbyteshalvår med Erasmus.

 

Louise Aurell är ursprungligen från Varberg och började med att läsa konsthistoria i Lund. Inspirerad av sin morfar som var arkitekt, bestämde hon sig för att söka till arkitekturskolan. Det ledde till en arkitektexamen från Arkitekturskolan LTH 2010, där Louise avslutade sina studier med ett examensarbete om social housing i Manila, Filippinerna. Efter examen flyttade Louise till Stockholm och arbetade under nästan ett år på Enflo Arkitekter.


Under våren har ETTELVA Arkitekter utökat sina tre affärsområden Bostad, Kommersiellt och Stadsbyggnad med fem nya medarbetare. Rekryteringarna är ett svar på den stora efterfrågan på tjänster från en allt större krets av återkommande och nya beställare.

Ett flertal nya flerbostadshusprojekt i Uppsala och Stockholm, småhusprojekt i Täby och konvertering av Järla Sjös kulturhistoriska byggnader kräver ökade resurser till team Bostad. Resecentrum i Strängnäs och Bålsta samt hotell- och handelskvarter i Piteå och flera bilhallar åt BMW/Mini och Jaguar har krävt förstärkning till team Kommersiellt. Även stadsbyggnadsteamet upplever stor efterfrågan efter flera framgångsrika projekt, bland annat omvandlingen av Bålsta C från tätort till stad. Tack vare Bålsta C har kontoret fått nya uppdrag att utreda andra orter och stadsdelscentrum med likartade förutsättningar.

 

– Vi har byggt upp en kunskapsbas som attraherar fler beställare. Det är glädjande att så många söker sig till kontoret och att vi har blivit en attraktiv arbetsgivare bland kolleger på marknaden. Förklaringen tror jag ligger i vår personalpolitik med stora utvecklingsmöjligheter, en stabil tillväxt och allt fler intressanta uppdrag inom alla våra affärsområden, säger Anders Lindh, VD på ETTELVA Arkitekter.

Det växande företaget syftar till att bygga ett modernt, framsynt och resursstarkt arkitektkontor. I juni flyttar ETTELVA Arkitekter till nya lokaler i Tobaksmonopolets före detta matsal på Söder i Stockholm och det nya kontoret möjliggör vidare expansion.