2 oktober 2023
torsdag, 24 september 2015 13:28

Johanna Frelin blir ny vd för Tengbom

Skrivet av 
alt

                                                                                          
Tengbom har rekryterat Johanna Frelin (bilden) som ny vd. Hon tillträder vid årsskiftet och ersätter då tf vd Gunilla Haglund, som i våras tog över vd-posten efter Bo Ringdahl. Johanna Frelin kommer närmast från vd-posten för Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. Dessförinnan har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.
    

Rekryteringen är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitektur och samhällsbyggande. Johanna Frelin kommer med mycket goda referenser för sitt starka och engagerade ledarskap – hon tilldelades bland annat utmärkelsen Årets vd 2013 i kategorin Mindre företag för sin roll på Hyper Island. Hon tog sin MBA på Stockholms Handelshögskola och har en Degree in Fine Arts från Luther College i USA och sitter i styrelserna för SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle och tidskriften Fokus.

 

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Johanna Frelin till rollen som vd för Tengbom. Johanna är företagsledaren med rätt vision och erfarenhet för att driva den strategiska utvecklingen av Tengbom som ledande arkitektkontor på ett sätt som gagnar såväl kunder som medarbetare, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom.