8 augusti 2022
torsdag, 24 september 2015 15:56

Maria Mannerholm, ny vd för Micasa Fastigheter

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              

Maria Mannerholm (bilden) har utsetts till verkställande direktör för Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Hon ersätter Patrik Emanuelsson som nyligen tillträtt som vd för Locum AB.

 

– Den långa erfarenhet som Maria Mannerholm har från arbete i olika delar av stadens verksamheter kommer att utgöra en stor resurs för Micasa i det fortsatta arbetet med att tillhandahålla ett bra och tryggt boende till människor i behov av särskilt stöd, säger Clara Lindblom, äldre- och personalborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Micasa Fastigheter.

 

Maria Mannerholm har varit stadsdelsdirektör i Stockholms stad sedan 2001 och kommer närmast från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Innan dess har Maria Mannerholm haft olika tjänster inom flera delar av staden.

 

– Jag ser det som en stor utmaning att leda Micasa Fastigheter i arbetet med att skapa bra boendelösningar för äldre och grupper med särskilda behov, i nära samarbete med andra berörda verksamheter, säger Maria Mannerholm, som tillträder vd-tjänsten den 12 oktober.

 

Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 125 fastigheter om drygt 1 miljon kvm. Omsättningen är cirka 1 miljard kronor.