18 maj 2024
lördag, 31 oktober 2015 19:06

Domstolsbeslut: Ja till Norvik Hamn

Skrivet av 
alt

Domen från Mark- och miljööverdomstolen innebär att Stockholms Hamnar  planerar byggstart av Stockholm Norvik Hamn inom ett år.

 

Under fredagen den 30 oktober meddelade Mark- och miljööverdomstolen tillstånd för Stockholms Hamnar AB att anlägga och bygga Stockholm Norvik Hamn.  Domen är glädjande för Stockholms Hamnar som i ett pressmeddelande säger att den planerade godshamnen i Nynäshamn, söder om Stockholm, har stor betydelse för att trygga effektiv och miljöanpassad varuförsörjning i Stockholms- och Mälardalsregionen. För att bygga och driva Stockholm Norvik Hamn krävs tillstånd enligt miljöbalken.

 

– Vi är mycket nöjda med domen. I en lång process, i detta betydelsefulla projekt för Stockholmsregionen, transporteffektiviteten och miljön, har vi nu passerat en mycket viktig milstolpe. Domen innebär att vi planerar byggstart inom ett år. Stockholm är en av de starkast växande regionerna i Europa. Det ställer krav på att trygga hållbar varuförsörjning och att stärka konkurrenskraften både för de boende och för näringslivet i regionen på lång sikt. Idag fraktas en stor del av det gods som ska till Stockholm på redan hårt belastade bil- och järnvägar. Här är den planerade godshamnen en viktig pusselbit. Genom Stockholm Norvik med naturligt djup, kort insegling och närhet till marknaden öppnas möjligheten att ta emot morgondagens stora fartyg och styra om trafiken från land till sjö, säger Johan Castwall, vd Stockholms Hamnar.

 

– Ytterligare ett mycket positivt besked är att Länsstyrelsen den 13 oktober tillstyrkte att vår järnvägsplan ska fastställas av Trafikverket, vilket är ett viktigt led i att industrispåret från Nynäsbanan till hamnen kan börja byggas, fortsätter Johan Castwall.

 

Nu kan Mark- och miljööverdomstolens dom överklagas till Högsta domstolen. Men för att ärendet ska tas upp krävs det prövningstillstånd.

 

Fakta om Stockholm Norvik
Den nya hamnen kommer att ha sju kajlägen om totalt 1.400 meter. Hamnen blir anpassad för både containerhantering och rullande gods. Den nya hamnen får en kapacitet att hantera cirka 300.000 containers per år samt en genomströmning av 200.000 fordon med rullande gods. Hamnens yta blir, när hamnen är fullt utbyggd, cirka 44 hektar.

 

Det finns tre huvudskäl att bygga Stockholm Norvik Hamn:
1. Stockholm växer. 2. Fartygen blir större. 3. Miljön kräver en ny hamn på rätt avstånd till Stockholm.

 

Stockholm Norvik ligger cirka sex mil från Stockholm och ett par kilometer norr om Nynäshamn. Hamnen är granne med raffinaderiet Nynas AB och AGA:s LNG-terminal. Stockholm Norvik kommer att ha ett vattendjup på som mest 16,5 meter. Det möjliggör anlöp från Östersjöns större fartyg.

 

Byggtiden är cirka tre år innan Stockholms Hamnar kan ta emot det första fartyget.