4 maj 2024
måndag, 02 november 2015 17:20

Platzer avtalar med Semrén & Månsson

Skrivet av 
alt
Magnus Månsson, koncernchef för Semrén & Månsson.


Platzer Fastigheter AB och Semrén & Månsson har tecknat ett femårigt hyresavtal för en kontorslokal på 1.745 kvm på Polhemsplatsen 5-7 i Göteborg. Inflyttning är planerad till mars 2016.
    

– Vi har vuxit ur våra befintliga kontor på Storgatan, där vi suttit i hela 19 år. Vi sökte efter ett hus med en själ och en historia, men som samtidigt gav oss möjlighet att skapa öppna mötesplatser i effektiva och kreativa lokaler. Fokus har även varit att våra idag drygt 70 medarbetare ska kunna sitta tillsammans på ett våningsplan. Allt detta hittade vi på 6:e våningen på Polhemsplatsen 5-7, säger Magnus Månsson, koncernchef på Semrén & Månsson.
    

Byggnaden uppfördes åren 1933-35 för tidningen Göteborgs Posten och ritades av arkitekten Ragnar Ossian Swensson. Just nu genomförs en varsam ombyggnation i och omkring fastigheten. Byggnaden har kallats GP-huset i folkmun, men byter i och med ombyggnaden namn till KvarterETT. Namnbytet är viktigt för att välkomna alla bolag och branscher. Det nya namnet KvarterETT berättar att det är den första fastigheten i kvarteret, men det är även ett namn som relaterar till tidningsvärlden och den mest åtråvärda sidan i en tidning.