3 maj 2024
tisdag, 03 november 2015 19:37

Akademiska Hus och SLU utvecklar Ultuna

Skrivet av 
alt

Akademiska Hus och SLU kraftsamlar för att göra Campus Ultuna till en stadsdel med fler företag och bostäder.

 

Akademiska Hus och SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, går nu in i en ny fas i utvecklingen av Campus Ultuna i Uppsala. Arbetet med att öppna upp campus för andra verksamheter än SLU:s har pågått under de senaste två åren och tillsammans bildar Akademiska Hus och SLU nu en gemensam organisation under namnet Green Innovation Park. Även Uppsala kommun och Regionförbundet har anslutit sig i finansieringen och som stöttande parter.

 

Målet är att positionera Ultuna som Sveriges främsta centrum för grönt näringsliv och skapa en ny stadsdel för innovation och företagande som blir en integrerad del av Uppsala stad. I de utvecklingsplaner som tagits fram för området ingår möjligheter att bygga över 100.000 kvm nya lokaler och cirka 1.500 bostäder samt stärkt infrastruktur för kommunikationer.

 

Att öppna Campus Ultuna för fler verksamheter kommer att innebära en bred

fastighetsutveckling med lokaler för näringslivsetableringar, handel och service. Redan idag finns företag och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i närområdet.

 

Först ut i Green Innovation Park är ett företagshotell med en anslutande inkubator som strategiskt ligger lokaliserad i direkt anslutning till SLU:s verksamheter. Arbetet med att färdigställa hotellet är i full gång och den första hyresgästen flyttar in i de nya lokalerna i januari 2016.