18 maj 2024
torsdag, 05 november 2015 12:30

Castellum investerar 289 Mkr

Skrivet av 
alt

Eklandia har kontrakterat F Division Group AB och Teamster AB samt Electrolux Hemprodukter AB som flyttar sin service och sitt lokalkontor till Majorna 163:1, alias Sillfabriken, belägen i Klippanområdet, Göteborg.


Castellum har beslutat att genomföra tre investeringar om totalt 289 Mkr i Jönköping, Göteborg respektive Malmö. Den enskilt största satsningen görs i Jönköping genom dotterbolaget Corallen, som har köpt kontorsfastigheten Vakten 11 med en uthyrningsbar yta om 7.000 kvm för 129 Mkr. Fastigheten innefattar två moderna och flexibla byggnader, uppförda 2010/2011 på externhandelsområdet A6. I fastigheten ryms såväl vård- respektive friskvårdsverksamhet som kontor och butiksverksamhet. Uthyrningsgraden uppgår till 98 procent.
    

I Göteborg har Eklandia Fastighets AB påbörjat ombyggnation av fastigheten Majorna 163:1 som omfattar 5.700 kvm kontors- och lagerlokaler. Investeringen beräknas uppgå till 108 Mkr, inklusive värdet av egen mark om 20 Mkr. I fastigheten ska Eklandia skapa nya hållbara och funktionella arbetsplatser till i november 2016.
    

Eklandia förvärvade fastigheten år 2006 och den kommer efter ombyggnaden att marknadsföras som Sillfabriken. Fastigheten ligger i Klippanområdet på södra älvstranden, i nära anslutning till Älvsborgsbrons påfart. Projektet genomförs enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad nivå Silveri dagsläget finns hyresavtal för 75 procent av den totala uthyrningsbara ytan. Arkitekt är ABAKO Arkitektkontor och som byggentreprenör har Johansson & Rehn utsetts.

 

– Det är stort intresse för Klippanområdet och Sillfabriken. Vi märker särskilt att företagen tycker om områdets karaktär, det havsnära läget och blandstadskvarteret som utvecklats och förstärkts över tid, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia Fastighets AB.
    

I Malmö, slutligen, investerar Fastighets AB Briggen i nybyggnation av en bilhall och verkstad och utnyttjar därmed sin byggrätt på fastigheten Ringspännet 5. Byggstart ska ske i månadsskiftet november/december och investeringen beräknas uppgå till 52 Mkr, inklusive värdet av egen mark om 4 Mkr.