18 maj 2024
torsdag, 05 november 2015 20:34

Atrium Ljungberg gör klart flera affärer

Skrivet av 
alt

Orminge Centrum i Nacka ingår i Atrium Ljungbergs senaste försäljning.

 

Igår uppfylldes villkoren för Atrium Ljungbergs försäljning av Rotundan 1 (Rotebro Handel i Sollentuna) och Orminge 47:1 (Orminge Centrum i Nacka). Samtidigt som det träffades avtal om försäljningen av Igor 8 (Kvarteret Igor i Västerås) och Månadsmötet 9 (Mittpunkten i Östersund). Affärerna avser tidigare kommunicerade försäljningar av fyra handelsfastigheter med ett hundratal hyresgäster fördelat på 63.000 kvm.

 

Den totala köpeskillingen baserades på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1.280 Mkr före avdrag för uppskjuten skatt och affären ger Atrium Ljungberg ett positivt resultat efter skatt med cirka 80 Mkr i koncernen och kommer att redovisas i bokslutet för det fjärde kvartalet 2015.

 

Köpare av Orminge Centrum och Rotebro Handel är Revcap tillsammans med en lokal partner. De nya ägarna tillträder fastigheterna den 30 november.

 

Köpare av Kvarteret Igor och Mittpunkten är den finska pensionsinstitutionen Keva tillsammans med en lokal partner, HEA fastigheter. Tillträde sker den 1 december.